Brukerveiledning_Marcel

marcel-logo-basic
marcel-black-1-transparent
marcel-red-1-transparent

Dette er en brukerveiledning for GPS Ping MARCEL Hundetracker.

For å ta i bruk våre tjenester behøver du følgende utstyr:

 • MARCEL Hundetracker
 • GPS Ping App (Android/iOS)

MARCEL Hundetracker kommer forhåndsinstallert med et SIM-kort levert av GPS Ping. Da SIM-kort er matchet med en spesifikk tracker vil det ikke være mulig å benytte et annet SIM-kort enn det som følger med og er installert i trackeren.
SIM-kort er et dansk Telia M2M-SIM, og er koblet opp mot Telia sitt mobilnett.

Noen kommandoer fra app til tracker går via SMS. For brukere av en iPhone (iOS) vil telefonens SMS-funksjon åpnes slik at du manuelt må klikke send for hver av disse meldingene. For brukere av en Android smarttelefon vil ikke SMS-funksjonen åpnes, men her vil heller meldingene sendes automatisk i bakgrunnen. Ved å åpne telefonens SMS-funksjon vil du kunne se hvilke SMS’er som har blitt sett. For å unngå ytterlige kostnader ved disse SMS’ene vil vi på generelt grunnlag anbefale at du benytter et “FRI EU”-abonnement med FRI SMS på din private telefon.

Skjerm

MARCEL Hundetracker kommer med OLED skjerm som er dekt med et robust plexi-glass for beskyttelse.

Når skjerm er påslått vil du kunne se følgende informasjon:

GSM

Dekningsindikator for GSM (mobildekning). Trackeren er avhengig av mobildekning for å sende signaler til App.

GPS

Dekningsindikator for GPS. Dersom det vises en prikk inni sirkelen indikerer dette tilstrekkelig signal fra satellitter. Trackeren er avhengig av å ha signal fra satellitter for å kunne beregne posisjon.

Batteri

Indikator for batteristatus. En mer nøyaktig batteristatus vises i App.

Klokke

Digital klokke som styres automatisk fra systemet.

marcel-black-3
Lading

Trackeren kommer med utenpåliggende kontaktpunkter synlig på baksiden av trackeren.

Under lading vil du se batteri-indikator på display av trackeren bevege seg. Når batteriet er fulladet vil indikatoren vise et statisk bilde.

 1. Før den minste enden (microUSB) av ladekabelen inn i ladehodet.
 2. Før den største enden (USB) av ladekabelen inn i et adapter tilpasset lading med USB. De fleste nye mobiltelefoner kommer med et slikt adapter.
 3. Fest ladehodet til trackerens kontaktpunkter på baksiden av trackeren. Ladehodet vil holdes på plass av en magnet på innsiden av trackeren. Påse at ladehodet sitter riktig vei slik at det er kontakt.
Demontering og montering

Trackeren er skrudd fast i halsbåndet med gjennomgående skruer. Ved å skru opp disse skruene vil trackeren kunne monteres på et annet halsbånd, eller evt på en sele eller vest.

Halsbånd er laget i silikon og kan fint kuttes til ønsket lengde dersom det halsbåndet skulle vært noen cm kortere.

ABONNEMENT

For å bruker våre tjenester er du nødt til å ha et aktivt abonnement med GPS Ping AS. Våre tjenester inkluderer; Tracker, SIM-kort og APP

Abonnementet inkluderer fri bruk av data, tale og sms fra SIM-kort installert i din MARCEL.

Pris: 99 kr/mnd. Faktureres hver tredje mnd til kr 297,-

Oppsigelsestiden for abonnementet er én kalendermåned fra den 1. i måneden etter meldt oppsigelse. Oppsigelse må meldes skriftlig til support@gpsping.no fra vedkommende som har tegnet abonnement. 

Pris for å tegne abonnement på nytt etter å ha sagt det opp er kr 199,-. Dersom SIM-kort ikke kan gjenbrukes og det må sendes ut nytt vil det i tillegg bli fakturert kr 99,- for postering.

OPPSETT

For å komme i gang med din nye Marcel Hundetracker er det noen steg du må gjennom.

 1. Lad opp MARCEL Hundetracker som forklart over.
 2. Påse at MARCEL er slått på under oppsett og at dekningsindikator for GPS og GSM er synlig og at trackeren har signal. Dersom du er innendørs og har litt dårlig dekning kan det lønne seg å legge trackeren i et vindu, evt gå utendørs unders oppsett. 
 3. Last ned GPS Ping APP for din smarttelefon (Android/iOS)
 4. Åpne app og registrer ny bruker
 5. For å pare MARCEL Hundetracker med GPS Ping APP vil du være nødt til å registrere trackerens IMEI-nummer og SIM-kortets fire siste siffer i telefonnummeret. Disse to numrene finner du på forpakning til din Marcel. Hvis du av en eller annen årsak mangler denne informasjonen må du ta kontakt med oss. Det vil ikke være mulig å registrere trackeren uten denne informasjonen.
 6. Under oppsett vil din smarttelefon være nødt til å sende SMS for registrering. På Android går dette helt automatisk, mens på iOS vil telefonens SMS-funksjon kunne åpne seg. Klikk send på nødvendige SMS’er under oppstart, og gå så tilbake til Appen for å fortsette oppsett.
 7. Aksepter abonnementsvilkår.
 8. Gi trackeren noen minutter med å hente inn posisjon og dele denne med APP.
 9. Når du ser riktig plassering av din MARCEL i kart er alt klart til bruk.

BRUK

I dette avsnittet vil vi gå gjennom hvordan du bruker og administrerer din nye Marcel.

Kartvisning

Velg den kartvisningen som passer deg best

Satelitt
iphone-png-png-iphone-png-740satel
Street
iphone-png-png-iphone-png-740street
Topografi
iphone-png-png-iphone-png-740topo

Kart

Se din og alle dine trackeres plassering på kart med dagens sporingslogg.

gps_ping_no_3
gps_ping_no_1

AVSTANDSMÅLING

Bildet til venstre viser brukerens nåværende plassering (rødt ikon midt på skjerm). Fra ditt eget ikon kan du dra et ut et sikte ved å flytte på kartet. Etterhvert som siktet endrer posisjon vil du se avstanden endre seg. Avstanden på bildet er merket med 3 km. Denne indikatoren viser avstanden mellom din posisjon og posisjonen til siktet.

Drar du siktet over bildet av din hund/tracker, så vil du se avstanden mellom dere. Dette siktet er også veldig fint å bruke for å måle en ca avstand til et mål i terrenget. Des nærmere du zoomer i kartet des mer nøyaktig vil avstandsberegningen være.

KOMPASS

Øverst til høyre i kartet vises et kompass. Kompasset indikerer telefonens retning, så når den røde kompassnålen peker rett opp på telefonen peker telefonen mot nord.

Ved å holde to fingrer på kartet og vri vil også kartet vri seg. Et nytt kompass vil dukke opp, og dette kompasset viser selve kartets kompassretning.

SPORINGSINFO

Ved å klikke på bilde/ikon av din tracker i kartet vil du få fram følgende informasjon: Navn, Batteri-indikator, Sist oppdatering, Fart, Avstand, Distanse i dag, Signalstyrke GSM, Signalstyrke GPS

RING TIL TRACKEREN

Klikk det grønne telefon-symbolet for å foreta en oppringning til din tracker. Trackeren vil svare automatisk.

Logg

Se historisk plassering av dine trackere på kart.

iphone-png-png-iphone-png-74014
iphone-png-png-iphone-png-74013
iphone-png-png-iphone-png-74012

Kalender

Klikk kalender-symbol øverst i høyre hjørne, og velg dato du ønsker å se sporing fra.

Sporingslogg

Se sporingslogg fra valgt dato. Pil på spor viser retning. Dersom du har flere trackere koblet til appen med spor på samme dag vil de vises med ulik farge.

Sporingsinfo

Klikk på et spor for  hente fram sporingsinfo for akkurat dette sporet. Informasjon er den samme som for sporingsinfo i kart-funksjonen over.

Trackere

Administrer alle dine trackere

marcel-black-1-transparent
marcel-red-1-transparent

“Start”

Send en start-melding som SMS til trackeren. Denne funksjonen kick-starter trackeren dersom den ha problemer med å koble seg opp på nett.

Tracker

Lagret informasjon om gjeldende tracker og SIM.

Signal

Velg hvilken med hvilken frekvens du ønsker at trackeren skal sende oppdatering av posisjon. Fra 10 sek til 10 min. Merk; des hyppigere oppdatering des kortere batteritid.

Photo

Last opp bilde for visning i kart.

Tracking History

Velg hvor lenge du ønsker at den daglige sporingsloggen skal vises. Fra 10 min til 60 min.

Innstillinger

Administrer dine kontaktopplysninger, del trackerens posisjon med andre brukere

Koble til

Del din tracker med din ektefelle, venn, jaktkompis eller andre. Klikk “koble til”,  “+”tegn og søk etter brukernavn til vedkommende du ønsker å dele trackeren med. Etter du har lagt til vedkommende vil din venn finne invitasjonen i samme meny på sin profil. Klikk “øye”-ikon for å slå på/av din egen synlighet.

Tjenesten koster 30 kr/mnd for vedkommende som vil ha innsyn i en annens tracker.

Dette abonnementet administreres i App Store eller Google Play, avhengig av hvilken telefon du har

For iPhone: Gå til App Store og scroll ned til din bruker. Trykk på din Apple ID og “View Apple ID”. Skriv inn ditt passord, gå til gjeldende abonnement og trykk “administrer”. Her vil du få opp valg om å stoppe tjenesten.

For Android: Åpne Google Play på din telefon. Gå til “Mine Apper” via meny. På venstre side av installerte apper er en liste over dine abonnementer. Her kan du stoppe gjeldende abonnement.

Profil

Administrer dine kontaktopplysninger.

Om

Informasjon om app og GPS Ping AS.

Problemløsning

Hjelp med vare og tjeneste

OFTE STILTE SPØRSMÅL

Klikk for å lese svar på et spørsmål

Noen funksjoner i Appen krever SMS eller taleanrop fra din private telefon til tracker. SIM-kort som står installert i trackeren et dansk M2M-kort. For å unngå ytterlige kostnader ved sms eller taleanrop vil vi på generelt grunnlag anbefale at du benytter et “FRI EU”-abonnement på din private telefon.

Abonnement

SIM-kort er i all hovedsak koblet opp mot Telia sitt mobilnett, men i områder der Telenor har markant bedre signal enn Telia vil SIM-kort foretrekke Telenors mobilnett.

Nei, hos oss kan du si opp ditt abonnement når det passer.

For å sikre stabilitet på leveransen er en tracker matchet med et SIM-kort, og det er dermed ikke mulig å benytte et annet SIM-kort enn det som kommer levert med trackeren.

Så snart du har registrert en tracker på din bruker i app, samt godkjent abonnementsvilkårene, vil ditt abonnement aktiveres.

Vi trenger en skriftlig oppsigelse fra eier av abonnement.

Oppsigelsestiden for abonnementet er én kalendermåned fra den 1. i måneden etter meldt oppsigelse. Oppsigelse må meldes skriftlig til support@gpsping.no fra vedkommende som har tegnet abonnement. 

Pris for å tegne abonnement på nytt etter å ha sagt det opp er kr 199,-. Dersom SIM-kort ikke kan gjenbrukes og det må sendes ut nytt vil det i tillegg bli fakturert kr 99,- for postering.

Har du mistet eller fått frastjålet din tracker kan du kontakte oss på support@gpsping.no

Ja det kan du.

Send en epost til support@gpsping.no og merk hvor lenge du ønsker å pause abonnement. Pris i perioden abonnementet er pauset er kr 39 pr. mnd. I pausen vil SIM-kort være inaktivt og kobles ned fra mobilnettet.

App

Pass på at trackeren er utendørs, evt med fri sikt til satellitter. Hvis trackeren er innendørs kan den få problemer med å koble seg til satellitter. Når trackeren er i kontakt med satellitter vil du se en “prikk” inni rundingen på display på tracker.

Ved å klikke “Start” vil din mobiltelefon sende en sms til trackeren. Dersom trackeren ikke automatisk svarer på denne meldingen, og du ikke ser oppdatering av posisjon i kartet kan du gjøre følgende:

 1. I app, gå til “Trackere” og velg så din tracker.
 2. Klikk edit tracker
 3. Scroll ned og trykk “reset”. Her vil det sendes ut flere sms’er for å starte om trackeren med ferske innstillinger.

Du kan sette lengden på tracking-historikken ved å;

 1. Åpne app
 2. I hovedmeny klikk “Innstillinger”
 3. Scroll ned og klikk “Visning alternativer”
 4. Velg ønsket tid og klikk “lagre”

Du vil nå få se GPS-posisjoner innen valgt tidsramme.

 

 1. Åpne app
 2. I hovedmeny, klikk “Innstillinger”
 3. Klikk “+”tegn øverst i høyre hjørne
 4. Søk opp din venns brukernavn og klikk “+”

Din venn vil nå få opp ditt brukernavn under hans “Koble til”-liste. Han må så legge deg til ved å trykke “+”tegn ved siden av ditt navn. For at du skal se din venns tracker må vedkommende trykke “øye”-ikonet ved siden av ditt navn. Ikonet vil da endre farge.

 1. Åpne app
 2. Under hovedmeny, klikk “Innstillinger”
 3. Klikk “Koble til”
 4. Klikk “øye-ikon” slik at fargen endres til grå.

Din venn kan ikke lengre se din tracker.

Hvis du ikke eier en tracker som er registrert på ditt brukernavn må du betale for å få innsyn i trackerens plassering. Betaling skjer som “inn app purchase” og kan stoppes når det ønskes via Google Play eller App Store.

Dette betyr at trackeren ikke har oppdatert GPS-posisjonen og ikke fått kontakt med satellitter. Ved å klikke på bildet av trackeren i kartet vil du få opp informasjon om dato og klokkeslett for siste oppdatering.

Ta med trackerenut og restart enheten.

Dette må stoppes i App Store eller Google Play.

 • For iPhone: Gå til App Store og scroll ned til din bruker. Trykk på din Apple ID og “View Apple ID”. Skriv inn ditt passord, gå til gjeldende abonnement og trykk “administrer”. Her vil du få opp valg om å stoppe tjenesten.
 • For Android: Åpne Google Play på din telefon. Gå til “Mine Apper” via meny. På venstre side av installerte apper er en liste over dine abonnementer. Her kan du stoppe gjeldende abonnement.

Dette betyr at du ikke har gitt appen tilgang til GPS-posisjon på din telefon. Gå til innstillinger på din telefon og gi GPS Ping tilgang.

Gå på “Trackere” og velg din tracker. “Edit Tacker”

Velg “Logg” fra hovedmeny, og klikk så på kalendersymbol øverst i høyre hjørne. Ved å velge dato vil GPS-posisjon fra denne datoen bli synlig.

Her kan du klikke på et spor i loggen og få opp informasjon på samme måte som du kan ved å klikke på ikon/bilde av din tracker i hovedkart.

Legg to fingrer på kartet og vri. Et kompass vil vises øverst til høyre av skjermen. Dette kompasset viser nord på kartet.

Dette kompasset viser virkelig nord.

Du kan kjøpe og se så mange trackere som du ønsker.

Trykk på siste posisjon i kartet. Trykk så på ringe-ikon for å foreta en oppringning.

Marcel Hundetracker

Ja du kan trykt bruke Marcel utendørs en tung regnværsdag.

Det anbefales dog ikke neddykking av Marcel da vann kan trenge inn gjennom høyttaler.

Ja du kan skru av trackeren fra medfølgende halsbånd. Deretter kan du selv skru den på et annet halsbånd, evt legge den i en vest.

Ja det kan du. Trackeren er utstyrt med høyttaler og mikrofon.

Åpne app -> klikk på tracker på kart -> klikk på telefon-symbol i høyre hjørne.

 

Da SIM-kort installert i trackeren er et dansk telefonnummer vil vi anbefale at du selv har et “Fri EU-abonnement” på din mobiltelefon. På denne måten unngår du ekstra kostnader ved å ringe trackeren.

Trykk på-knapp på siden av trackeren for å slå på skjerm. Hvis du har en prikk inni sirkelen på display har du GPS-signal